Skip to content

Котей се жени

Котей бил много мъдър, но въпреки това решил да се ожени. Дори и мъдреците понякога правят глупости. Все пак подходил към проблема разумно и го огледал от всички страни. Съгласил се с всеизвестната истина, че щастливата съпруга е предпоставка за щастлив брак. Но какво прави жената щастлива? След дълги медитации и задълбочени изследвания решил, че всеотдайната любов и здравият кръст ще свършат работа.

Заел се сериозно да си отглежда всеотдайна любов, а междувременно тренирал за здрав кръст с куртизанките в близкия дом за удоволствия. Когато решил, че е готов си взел усмихната и лъчезарна съпруга.

Отначало всичко вървяло повече от добре и даже се чудел на мрънкалата, които се оплаквали от брака, но минало време и жена му казала, че се нуждае от ново кимоно и разни гребени, белила и червила, които не знаел дори за какво се използват. Небрежно оставил думите й без внимание. Все пак бил мъдрец и материалните неща не го вълнували особено. Скоро след това, вродената му наблюдателност и аналитичен ум регистрирали, че усмихнатата му и лъчезарна жена взела да става мрачна и раздразнителна. Пак не обърнал внимание. Отдал го на някои женски физиологични особености. Чак когато съпругата му спряла да му разрешава да се възползва от любовта и кръста си, прозрял великата житейска истина:

„Дори всеотдайната любов и здравият кръст не могат да се борят с липсата на кимона.“

Харесайте и следете моята страница в facebook:
Published inРазкази

5 коментара

 1. Nikolay Tsvetanov Nikolay Tsvetanov

  😀

 2. Gergana Batinkova Gergana Batinkova

  Този разказ ми е любим. На жените ще им хареса повече, отколкото на мъжете!

 3. сирена сирена

  а какво е „Кимон“

  • Йордан Донков Йордан Донков

   Кимоно – традиционна японска дреха.

 4. gergana gergana

  Кимоно е характерна за Япония женска дреха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *